Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των σωλήνων αλουμινίου;

- 2021-10-13-

Ο σωλήνας αλουμινίου είναι ένα είδος σκληρού αλουμινίου υψηλής αντοχής, το οποίο μπορεί να ενισχυθεί με θερμική επεξεργασία. Έχει μέτρια πλαστικότητα υπό ανόπτηση, φρέσκο ​​σβήσιμο και ζεστές συνθήκες. Έχει καλή συγκόλληση με σημείο συγκόλλησης. Ο σωλήνας αλουμινίου έχει την τάση να σχηματίζει διακοκκώδεις ρωγμές όταν χρησιμοποιείται συγκόλληση αερίου και συγκόλληση τόξου αργού. Η μηχανική κατεργασία του σωλήνα αλουμινίου μετά από σβήσιμο και σκλήρυνση με ψυχρή εργασία είναι ακόμα καλή, αλλά δεν είναι καλή στην ανόπτηση. Η αντίσταση στη διάβρωση δεν είναι υψηλή και συχνά χρησιμοποιούνται μέθοδοι επεξεργασίας ανοδίωσης και βαφής ή η επιφάνεια επικαλύπτεται με στρώμα αλουμινίου για τη βελτίωση της αντοχής στη διάβρωση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υλικό καλουπιού.


Πλεονεκτήματα σωλήνων αλουμινίου: Πρώτον, πλεονέκτημα τεχνολογίας συγκόλλησης: η τεχνολογία συγκόλλησης σωλήνων λεπτού τοιχώματος χαλκού-αλουμινίου κατάλληλη για βιομηχανική παραγωγή είναι γνωστή ως πρόβλημα παγκόσμιας κλάσης και είναι η βασική τεχνολογία για την αντικατάσταση του χαλκού με αλουμίνιο για τη σύνδεση σωλήνων με αέρα μαλακτικά.


Το δεύτερο είναι το πλεονέκτημα της διάρκειας ζωής: από την άποψη του εσωτερικού τοιχώματος του σωλήνα αλουμινίου, επειδή το ψυκτικό δεν περιέχει υγρασία, το εσωτερικό τοίχωμα του σωλήνα σύνδεσης χαλκού-αλουμινίου δεν θα διαβρωθεί.


Το τρίτο είναι το πλεονέκτημα εξοικονόμησης ενέργειας: όσο χαμηλότερη είναι η απόδοση μεταφοράς θερμότητας του αγωγού σύνδεσης μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, τόσο περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, ή με άλλα λόγια, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα θερμομόνωσης. τόσο περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.Τέταρτον, εξαιρετική απόδοση κάμψης, εύκολη εγκατάσταση και μετακίνηση.