Πώς να διατηρήσετε το intercooler ψύξης;

- 2021-08-24-


Εξωτερικός καθαρισμός (μέθοδος καθαρισμού αυτοκινήτου):
Δεδομένου ότι το intercooler είναι εγκατεστημένο στο μπροστινό μέρος, το κανάλι του ψυγείου του intercooler συχνά μπλοκάρεται από φύλλα, λάσπη (υδραυλικό λάδι που ξεχειλίζει από τη δεξαμενή λαδιού τιμονιού) κ.λπ., γεγονός που εμποδίζει τη διάχυση της θερμότητας του intercooler, οπότε η θέση πρέπει να είναι καθαρίζονται τακτικά. Η μέθοδος καθαρισμού είναι η χρήση πιστόλι νερού χαμηλής πίεσης υπό γωνία κάθετη στο επίπεδο του ψυγείου για να ξεπλένεται αργά από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω, αλλά δεν πρέπει να ξεπλένεται διαγώνια για να αποφευχθεί ζημιά στο ψυγείο Το


Εσωτερικός καθαρισμός και επιθεώρηση (μέθοδος αποσυναρμολόγησης, επιθεώρησης και καθαρισμού):
Οι εσωτερικοί σωλήνες του intercooler συνοδεύονται συχνά από ακαθαρσίες όπως λάσπη και κόμμι, που όχι μόνο περιορίζει το κανάλι ροής αέρα, αλλά μειώνει επίσης την ικανότητα ψύξης και ανταλλαγής θερμότητας. Για το λόγο αυτό απαιτείται και η συντήρηση και ο καθαρισμός. Γενικά, το εσωτερικό του ενδιάμεσου ψύκτη πρέπει να καθαρίζεται και να επιθεωρείται κάθε χρόνο ή όταν ο κινητήρας έχει επισκευαστεί ή το δοχείο νερού συγκολληθεί και επισκευαστεί.

Μέθοδος καθαρισμού: Προσθέστε ένα υδατικό διάλυμα που περιέχει 2% ανθρακικό νάτριο (η θερμοκρασία πρέπει να είναι 70-80 ° C) στο ψυγείο, γεμίστε το και περιμένετε 15 λεπτά για να δείτε αν υπάρχει διαρροή στο ενδοψύκτη. Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να επιθεωρηθεί και να επισκευαστεί με συγκόλληση (το ίδιο με την επισκευή της δεξαμενής νερού). εάν δεν υπάρχει διαρροή, ανακινήστε μπρος -πίσω, επαναλάβετε αρκετές φορές, ρίξτε τη λοσιόν και στη συνέχεια γεμίστε την με ένα καθαρό υδατικό διάλυμα που περιέχει 2% σόδα για να ξεπλύνετε. Μέχρι να είναι σχετικά καθαρό, προσθέστε καθαρό ζεστό νερό (80- -90 ° C) για καθαρισμό μέχρι να καθαρίσει το απελευθερωμένο νερό. Εάν το εξωτερικό του ψυγείου είναι λερωμένο με λάδι, μπορεί να καθαριστεί με αλκαλικό νερό. Η μέθοδος είναι: βυθίστε το λάδι στη λέι και αφαιρέστε το με ένα πινέλο μέχρι να είναι καθαρό. Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να στεγνώσετε το νερό στο ψυγείο ή αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. , Και στη συνέχεια συνδέστε τον σωλήνα εισαγωγής του κινητήρα. Εάν διαπιστώσετε ότι ο πυρήνας του ψυγείου είναι σοβαρά βρώμικος, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά πού υπάρχουν διαρροές στο φίλτρο αέρα και στους σωλήνες εισαγωγής αέρα και να εξαλείψετε το σφάλμα.