Τι είναι αυτόματο ψυγείο;

- 2021-07-22-

Πώς λειτουργεί το ψυγείο αυτοκινήτου;
Ο κινητήρας ενός οχήματος καίει καύσιμο και παράγει ενέργεια από τα πολλά κινούμενα μέρη του για να του παρέχει την απαιτούμενη ισχύ. Αυτό το είδος ισχύος και κίνησης θα παράγει πολύ θερμότητα σε ολόκληρο τον κινητήρα. Αυτή η θερμότητα πρέπει να αφαιρεθεί από τον κινητήρα κατά τη λειτουργία για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.
Το ψυγείο βοηθά στην εξάλειψη της υπερβολικής θερμότητας από τον κινητήρα. Είναι μέρος του συστήματος ψύξης του κινητήρα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης υγρό ψυκτικό υγρό, εύκαμπτους σωλήνες για την κυκλοφορία του ψυκτικού, ανεμιστήρα και θερμοστάτη για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού. Το ψυκτικό υγρό περνά μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα από το ψυγείο, απορροφά την υπερβολική θερμότητα του κινητήρα μέσω του κινητήρα και μετά επιστρέφει στο ψυγείο.
Μόλις επιστρέψει στο ψυγείο, όταν περάσει το ζεστό υγρό, τα λεπτά μεταλλικά πτερύγια θα απελευθερώσουν τη θερμότητα από το ψυκτικό υγρό στον εξωτερικό αέρα. Ο ψυχρός αέρας ρέει στο ψυγείο μέσω της μάσκας του αυτοκινήτου για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, όπως το ρελαντί στην κίνηση, ο ανεμιστήρας του συστήματος θα φυσάει αέρα για να μειώσει τη θερμοκρασία του θερμαινόμενου ψυκτικού υγρού και να φυσήξει τον ζεστό αέρα έξω από το αυτοκίνητο.
Αφού το ψυκτικό υγρό περάσει από το ψυγείο, ανακυκλώνεται μέσω του κινητήρα. Αυτός ο κύκλος ανταλλαγής θερμότητας είναι συνεχής για να διατηρήσει τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας και να αποτρέψει την υπερθέρμανση του κινητήρα.