Η αρχή λειτουργίας του ηλεκτρικού καλοριφέρ αυτοκινήτου.

- 2021-06-29-

aluminum radiator

Το ζεστό νερό από το μπουφάν νερού του κινητήρα χωρίζεται σε πολλά μικρά σκέλη από πάνω προς τα κάτω ή πλευρικά και διαλύει τη θερμότητα του στον περιβάλλοντα αέρα. Αυξήστε την περιοχή απαγωγής θερμότητας και επιταχύνετε την ψύξη του νερού. Αφού το ψυκτικό νερό περάσει από το ψυγείο, η θερμοκρασία του μπορεί να μειωθεί κατά 10 έως 15 ° C. Προκειμένου να απομακρυνθεί η θερμότητα από το ψυγείο το συντομότερο δυνατό, ένας ανεμιστήρας τοποθετείται πίσω από το ψυγείο για να συνεργαστεί με το ψυγείο. Η ένταση ψύξης του συστήματος ψύξης αναγκαστικού νερού επηρεάζεται γενικά από την ταχύτητα λειτουργίας του κινητήρα, την ταχύτητα περιστροφής του στροφαλοφόρου άξονα, την αντλία νερού και τον ανεμιστήρα, και από τη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα. Όταν αλλάζουν οι συνθήκες λειτουργίας, όπως υψηλή θερμοκρασία εξωτερικού αέρα και ο κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα και υψηλό φορτίο, η ένταση ψύξης απαιτείται να είναι ισχυρή, διαφορετικά ο κινητήρας είναι επιρρεπής σε υπερθέρμανση.

Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα αυτοκινήτων είναι γενικά κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου. Ο σωλήνας νερού και η ψύκτρα κατασκευάζονται κυρίως από αλουμίνιο. Ο σωλήνας νερού αλουμινίου κατασκευάζεται σε επίπεδο σχήμα με κυματοειδές ψύκτρα. Τονίζεται η απόδοση απαγωγής θερμότητας. Η διεύθυνση εγκατάστασης είναι κάθετη προς τη διεύθυνση ροής αέρα. , Προσπαθήστε να κάνετε την αντίσταση του ανέμου όσο το δυνατόν μικρότερη και η απόδοση ψύξης πρέπει να είναι υψηλή. Το ψυκτικό ρέει στον πυρήνα του ψυγείου και ο αέρας περνά έξω από τον πυρήνα του ψυγείου. Το θερμό ψυκτικό γίνεται κρύο διαχέοντας τη θερμότητα στον αέρα και ο κρύος αέρας θερμαίνεται απορροφώντας τη θερμότητα που διαχέεται από το ψυκτικό και η απαγωγή θερμότητας επιτυγχάνεται μέσω της συνολικής κυκλοφορίας.

Καθώς το καλοριφέρ ηλεκτρικού οχήματος είναι ένα σημαντικό συστατικό του συστήματος ψύξης κινητήρα με υδρόψυκτο κινητήρα, και με την ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτων στη χώρα μου, το καλοριφέρ ηλεκτρικών οχημάτων έχει επίσης αρχίσει να αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση της ελαφρότητας, της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας και ευκολία. Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά οχήματα της χώρας μου Τα θερμαντικά σώματα χωρίζονται κυρίως σε δύο τύπους: DC τύπου και cross-flow type. Η δομή του πυρήνα του εναλλάκτη θερμότητας έχει δύο τύπους: τύπος φύλλου σωλήνα και τύπος ζώνης σωλήνα. Ο πυρήνας του ψυγείου τύπου πτερυγίου αποτελείται από πολλούς λεπτούς σωλήνες ψύξης και πτερύγια. Ο σωλήνας ψύξης υιοθετεί μια πλάγια διατομή για τη μείωση της αντίστασης του αέρα και την αύξηση της περιοχής μεταφοράς θερμότητας.