Ποιες είναι οι τεχνικές επεξεργασίας των εξαρτημάτων από κράμα αλουμινίου

- 2022-09-16-

5 κοινές διαδικασίες για την επεξεργασία εξαρτημάτων από κράμα αλουμινίου:


1. Επεξεργασία εξαρτημάτων από κράμα αλουμινίου, που ονομάζεται επίσης επεξεργασία CNC, αυτόματη επεξεργασία τόρνου, επεξεργασία τόρνου CNC κ.λπ.,
(1) Οι συνηθισμένες εργαλειομηχανές χρησιμοποιούν τόρνευση, φρεζάρισμα, πλάνισμα, διάτρηση, λείανση κ.λπ. για την επεξεργασία εξαρτημάτων καλουπιού, και στη συνέχεια κάνουν τις απαραίτητες επισκευές στους τεχνίτες και τα συναρμολογούν σε διάφορα καλούπια.
(2) Οι απαιτήσεις ακρίβειας των εξαρτημάτων καλουπιού είναι υψηλές και είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί υψηλή ακρίβεια μηχανικής κατεργασίας μόνο με συνηθισμένες εργαλειομηχανές, επομένως είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εργαλειομηχανές ακριβείας για επεξεργασία.
(3) Για να γίνουν πιο αυτοματοποιημένα τα εξαρτήματα διάτρησης, ειδικά οι διατρήσεις πολύπλοκου σχήματος, οι τρύπες διάτρησης και η επεξεργασία κοιλότητας πιο αυτοματοποιημένες και οι εργασίες επισκευής του τεχνίτη πιο αυτοματοποιημένες, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν εργαλειομηχανές CNC (όπως φρέζες CNC τριών συντεταγμένων, μηχανική κατεργασία κέντρα, μύλος CNC, κ.λπ.) για την επεξεργασία καλουπιών.

2. Σφράγιση εξαρτημάτων από κράμα αλουμινίου

Η διάτρηση αναφέρεται στη διαδικασία διαμόρφωσης της εφαρμογής εξωτερικής δύναμης σε πλάκες, λωρίδες, σωλήνες και προφίλ με μηχανές διάτρησης και μήτρες για την πρόκληση πλαστικής παραμόρφωσης ή διαχωρισμού για τη λήψη τεμαχίων εργασίας (τμήματα σφράγισης) απαιτούμενου σχήματος και μεγέθους. Η σφράγιση είναι μια διαδικασία παραγωγής εξαρτημάτων προϊόντος με συγκεκριμένο σχήμα, μέγεθος και απόδοση, μέσω της ισχύος μιας συμβατικής ή ειδικής μηχανής σφράγισης, η πλάκα παραμορφώνεται απευθείας με τη δύναμη στο καλούπι και στη συνέχεια παραμορφώνεται για να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο σχήμα. μέγεθος και απόδοση. πλάκα. Οι μήτρες και ο εξοπλισμός είναι τα τρία κύρια στοιχεία της επεξεργασίας σφράγισης. Η μέθοδος σφράγισης είναι μια μέθοδος επεξεργασίας της ψυχρής παραμόρφωσης μετάλλων, επομένως ονομάζεται επίσης ψυχρή σφράγιση ή σφράγιση φύλλων, που αναφέρεται ως σφράγιση. Αυτή είναι μια σημαντική μέθοδος επεξεργασίας μεταλλικών πλαστικών.

3. Αξεσουάρ από κράμα αλουμινίου χύτευσης ακριβείας
Ανήκει στη χύτευση ακριβείας των ειδικών χυτών. Τα μέρη που λαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο συνήθως δεν χρειάζονται μηχανική επεξεργασία. Όπως η χύτευση επενδύσεων, η χύτευση υπό πίεση κ.λπ. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές χύτευσης, η χύτευση ακριβείας είναι μια μέθοδος χύτευσης. Η μέθοδος μπορεί να αποκτήσει πιο ακριβές σχήμα και να βελτιώσει την ακρίβεια χύτευσης. Η πιο κοινή πρακτική είναι: πρώτα σχεδιάστε και κατασκευάστε το καλούπι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προϊόντος (με μικρό περιθώριο ή χωρίς περιθώριο), χυτό κερί με τη μέθοδο έκχυσης για να αποκτήσετε το αρχικό καλούπι κεριού και, στη συνέχεια, ζωγραφίστε επανειλημμένα στο καλούπι κεριού. σκληρό κέλυφος, Το καλούπι κεριού διαλύεται σε αυτό για να ληφθεί η κοιλότητα για αποκήρωση. το κέλυφος εκτοξεύεται για να επιτευχθεί επαρκής αντοχή. το μεταλλικό υλικό για έκχυση? η άμμος καθαρίζεται μετά το κέλυφος. μπορούν να ληφθούν τελικά προϊόντα υψηλής ακρίβειας. Θερμική επεξεργασία και ψυχρή εργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προϊόντος.


4. Αξεσουάρ από κράμα αλουμινίου μεταλλουργίας πούδρας
Η μεταλλουργία σκόνης είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί μεταλλική σκόνη (μερικές φορές προστίθεται μικρή ποσότητα μη μεταλλικής σκόνης) για την ανάμειξη μεταλλικής σκόνης, σχήματος, πυροσυσσωμάτωσης και κατασκευής υλικών ή προϊόντων. Υπάρχουν δύο μέρη σε αυτό, και συγκεκριμένα:
(1) Κατασκευή μεταλλικής σκόνης (συμπεριλαμβανομένης και της σκόνης κράματος, εφεξής συλλογικά καλούμενη "σκόνη μετάλλου").
(2) Αναμίξτε μεταλλική σκόνη (μερικές φορές προσθέτετε επίσης μια μικρή ποσότητα μη μεταλλικής σκόνης), διαμορφώστε την και πυροσυσσωματώστε την για να φτιάξετε ένα υλικό (που ονομάζεται "υλικό μεταλλουργίας σκόνης") ή προϊόν (που ονομάζεται "προϊόν μεταλλουργίας σκόνης").

5. Χύτευση με έγχυση εξαρτημάτων από κράμα αλουμινίου
Η στερεά σκόνη και το οργανικό συνδετικό ζυμώνονται ομοιόμορφα και μετά την κοκκοποίηση, εγχέονται στην κοιλότητα του καλουπιού με μια μηχανή χύτευσης με έγχυση σε θερμαινόμενη και πλαστικοποιημένη κατάσταση (~150°C) για να στερεοποιηθούν και να σχηματιστούν και στη συνέχεια να αποσυντεθούν χημικά ή θερμικά το σχηματισμένο κενό. Το συνδετικό αφαιρείται και στη συνέχεια το προϊόν λαμβάνεται με πυροσυσσωμάτωση και συμπύκνωση. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές διαδικασίες, έχει τα χαρακτηριστικά της υψηλής ακρίβειας, της ομοιόμορφης οργάνωσης, της εξαιρετικής απόδοσης και του χαμηλού κόστους παραγωγής. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ευρέως στη μηχανική ηλεκτρονικών πληροφοριών, βιοϊατρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό γραφείου, αυτοκίνητα, μηχανήματα, υλικό, αθλητικό εξοπλισμό, βιομηχανία ρολογιών, όπλα και αεροδιαστημική βιομηχανία.