Η αρχή λειτουργίας και η λειτουργία του intercooler

- 2022-09-09-

Σχετικά με το ρόλο του intercooler αυτοκινήτου:

1. Βελτιώστε την απόδοση ισχύος του κινητήρα. Η χαμηλότερη θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής αυξάνει την απόδοση φόρτισης του κινητήρα, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση ισχύος του κινητήρα.
2. Μειώστε την κατανάλωση καυσίμου κινητήρα. Η βελτιωμένη απόδοση φόρτισης του κινητήρα επιτρέπει σε κάθε σταγόνα καυσίμου να σχηματίζει ένα καλό εύφλεκτο μείγμα με τον αέρα και κάθε σταγόνα καυσίμου καίγεται πλήρως.
3. Μειώστε την πιθανότητα ανάφλεξης του κινητήρα. Ο αέρας και το καύσιμο υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης σχηματίζουν ένα μείγμα καύσιμου αερίου υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης, το οποίο είναι επιρρεπές σε ανάφλεξη στον κύλινδρο του κινητήρα. Η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα εισαγωγής μπορεί να καταστείλει αποτελεσματικά το χτύπημα του κινητήρα. Η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικούς κραδασμούς του κινητήρα και να βλάψει τα εξαρτήματα του κινητήρα.
4. Καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον εργασίας σε μεγάλο υψόμετρο. Η περιεκτικότητα σε οξυγόνο σε μεγάλο υψόμετρο είναι χαμηλή και η απόδοση φόρτισης βελτιώνεται, έτσι ώστε η ισχύς του κινητήρα να μπορεί να εκπέμπεται συνεχώς.

Το intercooler λειτουργεί γενικά σε συνδυασμό με τον υπερσυμπιεστή αερίου. Η θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής του ατμοσφαιρικού κινητήρα δεν είναι συνήθως πολύ υψηλή και η θερμοκρασία του αερίου που συμπιέζεται από τον υπερσυμπιεστή είναι πολύ υψηλή. Ειδικά ο στροβιλοσυμπιεστής καυσαερίων, η ισχύς του προέρχεται από την εκπομπή καυσαερίων και η θερμοκρασία των καυσαερίων είναι εξαιρετικά υψηλή, έτσι ώστε η θερμοκρασία του σώματος του υπερσυμπιεστή να είναι επίσης εξαιρετικά υψηλή και η θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται από τον υπερσυμπιεστή καυσαερίων είναι φυσικά υψηλότερη . Για υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, το intercooler είναι ένας απαραίτητος μηχανισμός.