Η διαφορά μεταξύ φύλλου αλουμινίου και φύλλου ανοξείδωτου χάλυβα

- 2022-08-26-

Το φύλλο κράματος αλουμινίου πρέπει να προσθέσει διάφορα στοιχεία κράματος (κύρια στοιχεία κραμάτων είναι ο χαλκός, το πυρίτιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο και τα δευτερεύοντα στοιχεία κράματος είναι νικέλιο, σίδηρος, τιτάνιο, χρώμιο, λίθιο κ.λπ.) κατά την επεξεργασία της πλάκας αλουμινίου για βελτίωση τις μηχανικές ιδιότητες της πλάκας αλουμινίου. επιδόσεων και χημικών δεικτών. Το φύλλο αλουμινίου από κράμα έχει κάποιες ειδικές ιδιότητες που δεν έχει το καθαρό φύλλο αλουμινίου και χρησιμοποιείται ευρέως σε ειδικά περιβάλλοντα, όπως πλοία, ψυγεία, καλούπια, αεροδιαστημικός εξοπλισμός και ούτω καθεξής.


Το φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα έχει λεία επιφάνεια, υψηλή πλαστικότητα, σκληρότητα και μηχανική αντοχή και είναι ανθεκτικό στη διάβρωση από οξέα, αλκαλικά αέρια, διαλύματα και άλλα μέσα. Είναι ένα κράμα χάλυβα που δεν σκουριάζει εύκολα, αλλά δεν είναι απολύτως απαλλαγμένο από σκουριές. Το φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα αναφέρεται σε μια πλάκα χάλυβα που είναι ανθεκτική στη διάβρωση από αδύναμα μέσα όπως η ατμόσφαιρα, ο ατμός και το νερό, ενώ η ανθεκτική στα οξέα φύλλο χάλυβα αναφέρεται σε μια πλάκα χάλυβα που είναι ανθεκτική στη διάβρωση από χημικά διαβρωτικά μέσα όπως οξύ, αλκάλι, και αλάτι.


Σε σύγκριση με το φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα, το φύλλο αλουμινίου με το ίδιο πάχος είναι ελαφρύ σε βάρος, καλό σε πλαστικότητα και κατάλληλο για επεξεργασία, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τα κράματα αλουμινίου δεν είναι ανθεκτικά στη διάβρωση. Ακόμα κι αν βρίσκονται στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα υποστούν διάβρωση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Και μέρη όπου τα οξέα, τα αλκάλια και τα άλατα μπορεί να διαβρωθούν. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν υψηλή σκληρότητα, υψηλή αντοχή, υψηλή αντοχή στη διάβρωση και αντοχή στην παραμόρφωση υψηλής θερμοκρασίας και τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όξινα και αλκαλικά περιβάλλοντα. Αλλά η τιμή του ανοξείδωτου χάλυβα είναι πολύ υψηλότερη από την τιμή του κράματος αλουμινίου.