Διαφορά μεταξύ σωλήνα αλουμινίου χωρίς ραφή και σωλήνα εξωθημένου αλουμινίου

- 2022-08-19-

Η τρέχουσα χρησιμοποιούμενη μηχανή εξώθησης σωλήνων αλουμινίου περιλαμβάνει ένα κιβώτιο εξώθησης και έναν κύλινδρο. Η θερμαινόμενη ράβδος αλουμινίου τοποθετείται στο κουτί εξώθησης από τη θύρα τροφοδοσίας και ο κύλινδρος αρχίζει να λειτουργεί για να κάνει τη δέσμη εξώθησης να σπρώξει τη ράβδο αλουμινίου για να κινηθεί προς τη μήτρα εξώθησης. Η υψηλή θερμοκρασία Η ράβδος αλουμινίου στην κατάσταση έχει καλή πλαστικότητα. Όταν η θερμοκρασία της ράβδου αλουμινίου μειωθεί, θα μειωθεί και η πλαστικότητα. Κάτω από τη συγκεκριμένη πίεση και ταχύτητα της δέσμης εξώθησης, το μαξιλάρι εξώθησης σπρώχνει τη ράβδο αλουμινίου για να παράγει πλαστική ροή και εξώθηση από τη μήτρα εξώθησης. , έτσι ώστε να ληφθεί ο σωλήνας αλουμινίου με το απαιτούμενο σχήμα και μέγεθος διατομής. κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξώθησης, η ράβδος αλουμινίου βρίσκεται σε κατάσταση ισχυρής πίεσης στη ζώνη παραμόρφωσης εξώθησης, η οποία μπορεί να δώσει πλήρη λειτουργία στην πλαστικότητά της και να αποκτήσει μεγάλη ποσότητα παραμόρφωσης και η παραμόρφωση εξώθησης μπορεί να βελτιωθεί. Η δομή των μεταλλικών υλικών μπορεί να βελτιώσει τις μηχανικές του ιδιότητες, ειδικά για ράβδους αλουμινίου με αποτέλεσμα εξώθησης, μετά από σβέση και γήρανση, οι μηχανικές ιδιότητες των εξωθημένων προϊόντων είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των παρόμοιων προϊόντων που παράγονται με άλλες μεθόδους επεξεργασίας. Η επεξεργασία τύπου έχει επίσης μεγάλη ευελιξία. Απαιτείται μόνο η αντικατάσταση της μήτρας εξώθησης για την παραγωγή προϊόντων με διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και ποικιλίες στον ίδιο εξοπλισμό και η λειτουργία αντικατάστασης της μήτρας εξώθησης είναι απλή και βολική, χρονοβόρα και αποτελεσματική. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διαμόρφωση ορισμένων σωλήνων αλουμινίου διπλής στρώσης χωρίς ραφή.
Ο άνευ ραφής σωλήνας αλουμινίου υιοθετεί γενικά τη μέθοδο εξώθησης διάτρησης. Επειδή ο σωλήνας αλουμινίου χωρίς συγκόλληση έχει τα χαρακτηριστικά μικρού ειδικού βάρους, εύκολης επεξεργασίας και υψηλής μηχανικής αντοχής, στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις της διαδικασίας παραγωγής του σωλήνα αλουμινίου χωρίς ραφή είναι σχετικά αυστηρές και λεπτές.
Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής, προκειμένου να παραχθούν υψηλής ποιότητας σωλήνες αλουμινίου χωρίς ραφή.
Προβλήματα που χρειάζονται προσοχή στη διαδικασία παραγωγής σωλήνων αλουμινίου χωρίς ραφή
Οι μεγάλοι σωλήνες αλουμινίου χωρίς ραφή γενικά εξωθούνται εν θερμώ και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επακόλουθη πρακτική επεξεργασία. Ο μικρός σωλήνας αλουμινίου χωρίς ραφή μπορεί να υποβληθεί σε εξώθηση εν θερμώ ή κρύο και στη συνέχεια να υποβληθεί σε επακόλουθη αποτελεσματική επεξεργασία.
Η ένυδρη αλουμίνα που παράγεται στη διαδικασία παραγωγής του σωλήνα αλουμινίου χωρίς συγκόλληση απαιτεί συνεχή εξώθηση και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξώθησης, αφυδατώνεται βίαια για να σχηματιστούν φουσκάλες. Προκειμένου να αποφευχθεί το τράχωμα στον σωλήνα αλουμινίου χωρίς ραφή, η στρογγυλή ράβδος αλουμινίου για εξώθηση δεν πρέπει να έχει ρωγμές κύλισης. Δεν πρέπει να αποθηκεύεται σε υγρό περιβάλλον και η περιεκτικότητα σε υδροξείδιο του νατρίου στο διάλυμα καθαρισμού πρέπει να είναι περίπου 30%. Ελέγξτε την περιεκτικότητα σε ιόντα αλουμινίου στο διάλυμα καθαρισμού.