Η λειτουργία και η αρχή λειτουργίας του ψυγείου κινητήρα

- 2022-07-27-


Το ψυγείο κινητήρα, γνωστό και ως δεξαμενή νερού κινητήρα, είναι βασικό στοιχείο του υδρόψυκτου συστήματος ψύξης του κινητήρα. Ο κινητήρας ψύχεται με αναγκαστική κυκλοφορία νερού, η οποία είναι μια συσκευή ανταλλαγής θερμότητας που εξασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία του κινητήρα εντός του κανονικού εύρους θερμοκρασίας. Ας παρουσιάσουμε τον ρόλο του ψυγείου κινητήρα και την αρχή λειτουργίας του ψυγείου κινητήρα.

 

Ο ρόλος του ψυγείου κινητήρα, η αρχή λειτουργίας του ψυγείου κινητήρα-Αρχή

 

Το ψυγείο λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη θερμική ενέργεια που χάνεται από το ψυκτικό υγρό. Για να εξασφαλιστεί η σωστή θερμοκρασία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, η απώλεια θερμότητας του νερού ψύξης είναι απαραίτητη. Γενικά, η αντλία νερού που κινείται από τον κινητήρα χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει την κυκλοφορία του νερού ψύξης σε όλα τα μέρη του κινητήρα. Η συσκευή που απορροφά τη θερμότητα που παράγεται από τον κινητήρα και τη διαχέει στον αέρα είναι το ψυγείο.

 

Ο ρόλος του ψυγείου κινητήρα, η αρχή λειτουργίας του ψυγείου κινητήρα-Βασική απόδοση

 

Η βασική απόδοση του ψυγείου χαρακτηρίζεται από διάφορες θερμοκρασίες και θερμαίνει πριν και μετά την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του αέρα του ρευστού χαμηλής θερμοκρασίας και του νερού του ρευστού υψηλής θερμοκρασίας. Καθορίζεται από τη θερμοκρασία του αέρα και του νερού στην είσοδο του καλοριφέρ, ολόκληρη την περιοχή απαγωγής θερμότητας του ψυγείου, τον ρυθμό μετάδοσης θερμότητας, τη θερμοκρασία του αέρα μετά την απορρόφηση θερμότητας όταν κάθε ρευστό (αέρας, νερό) δέχεται θερμότητα. , η θερμοκρασία του νερού μετά την απελευθέρωση θερμότητας και η θερμοκρασία του νερού. Καθορίζεται από την ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται (η ποσότητα θερμότητας που απορροφάται από τον αέρα). Το εάν η απελευθέρωση θερμότητας είναι σύμφωνη με την επιθυμητή θερμοκρασία στόχο είναι η βάση για τον προσδιορισμό της βασικής απόδοσης της ψύκτρας.

 

Υψηλή ταχύτητα και ροή αέρα μέσα από το ψυγείο για ενίσχυση της ικανότητας απαγωγής θερμότητας του ψυγείου και των εξαρτημάτων ψύξης του κινητήρα. Κλείστε την είσοδο νερού για να αποφύγετε το πιτσίλισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας ψύξης. εκκενώστε τους υδρατμούς στο σύστημα ψύξης (σωλήνας εκκένωσης ατμού) για να μειώσετε την πίεση. εξισορροπήστε την πίεση στο σύστημα ψύξης και αυξήστε την πίεση.