Η ταξινόμηση και η παραγωγική διαδικασία των σωλήνων αλουμινίου

- 2022-07-15-

Ταξινόμηση σωλήνων αλουμινίου

Όταν πρόκειται για σωλήνες αλουμινίου, όλοι είναι εξοικειωμένοι με αυτούς. Στην πραγματικότητα είναι σωλήνες από κράμα αλουμινίου, επειδή οι σωλήνες αλουμινίου από καθαρό αλουμίνιο είναι πολύ μαλακοί και σχεδόν άχρηστοι.

Σε σύγκριση με τους χαλύβδινους σωλήνες, οι σωλήνες από κράμα αλουμινίου είναι ελαφρύτεροι και πιο παραμορφώσιμοι και μπορούν να λυγιστούν. Και ο σωλήνας αλουμινίου είναι επίσης πολύ ανθεκτικός στη διάβρωση. Σήμερα, ας παρουσιάσουμε τους τύπους σωλήνων αλουμινίου.

 
Υπάρχουν πολλά είδη σωλήνων αλουμινίου λόγω της ανώτερης απόδοσης διαμόρφωσης τους. Όταν μιλάμε για σωλήνες, συνήθως σκεφτόμαστε τους στρογγυλούς σωλήνες, οι οποίοι είναι και οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενοι σωλήνες. Εκτός από τους στρογγυλούς σωλήνες, οι σωλήνες αλουμινίου περιλαμβάνουν επίσης τετράγωνους σωλήνες, ορθογώνιους σωλήνες, οβάλ σωλήνες, σωλήνες ειδικού σχήματος κ.λπ. Οι σωλήνες αλουμινίου εξωθούνται μέσω καλουπιών, εφόσον υπάρχει καλούπι για την κατασκευή σχεδίων σωλήνων αλουμινίου.
Υπάρχει επίσης ένα ειδικό είδος σωλήνα αλουμινίου, που ονομάζεται σωλήνας αλουμινίου χωρίς ραφή, ο οποίος δεν εξωθείται από συνηθισμένες μήτρες, αλλά παράγεται με εξώθηση διάτρησης. Αυτό το είδος σωλήνων αλουμινίου είναι δύσκολο να παραχθεί και ακριβό. Δεν υπάρχει γραμμή συγκόλλησης. Αυτό το είδος σωλήνων αλουμινίου είναι κατάλληλο για ειδικές διαδικασίες όπως η κάμψη.
 

Διαδικασία παραγωγής σωλήνων αλουμινίου
Η πρώτη ύλη όλων των εύκαμπτων σωλήνων αλουμινίου αποδεικνύεται ότι είναι πλινθώματα αλουμινίου (ή φύλλα αλουμινίου). Πρόκειται για κράμα αλουμινίου με περιεκτικότητα σε αλουμίνιο 99,7% (το υπόλοιπο 0,3% είναι ψευδάργυρος, χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο, τιτάνιο κ.λπ.). Τώρα, με τον αυτόματο εξοπλισμό παραγωγής, τα πλινθώματα αλουμινίου μπορούν να μετατραπούν στο τελικό τελικό προϊόν - συσκευασία σωλήνων αλουμινίου για πλήρωση και πλήρωση σε μία γραμμή παραγωγής.
Το πρώτο βήμα στην κατασκευή όλων των εύκαμπτων σωλήνων αλουμινίου είναι η συμπίεση ράβδων αλουμινίου σε προκαταρκτικούς σωλήνες με εξοπλισμό σφράγισης, ο οποίος ονομάζεται "εξώθηση". Αυτή τη στιγμή, σχηματίζεται μόνο βασικά, και τα μέρη του δοντιού του σωλήνα και της ουράς του σωλήνα είναι ακόμα τραχιά έμβρυα, τα οποία πρέπει να "κόψουν και να κλωστούν" με εξοπλισμό απομάκρυνσης, συμπεριλαμβανομένης της κοπής της ουράς του σωλήνα και της κοπής των απαιτούμενων σπειρώματα στο στόμιο του σωλήνα. Αυτή τη στιγμή, ο σωλήνας αλουμινίου είναι πραγματικά σκληρός και πρέπει να σταλεί στο φούρνο για "ανόπτηση" για να αποκατασταθεί η ευκαμψία του σωλήνα αλουμινίου. Μετά την ανόπτηση σε υψηλή θερμοκρασία, γίνεται ένας πραγματικός «λάστιχος αλουμινίου». Αφού σχηματιστεί ο εύκαμπτος σωλήνας αλουμινίου, δεν είναι κατάλληλος για πλήρωση πάστας και πρέπει να γίνει μια σειρά από επεξεργασία.
Μετά την ανόπτηση και την ψύξη, ο εύκαμπτος σωλήνας εξ ολοκλήρου αλουμινίου υφίσταται «εσωτερική λάκα», δηλαδή ψεκάζεται ένα λεπτό στρώμα ρητίνης μέσα στο τοίχωμα του σωλήνα. Αυτό το είδος ρητίνης μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά την επίδραση οξέος, αλκαλίου, υδρατμών και διαλύτη, να βελτιώσει τη στεγανότητα των σωλήνων και να απομονώσει την επαφή της πάστας με το αλουμίνιο. Επιπλέον, εάν οι σωλήνες αλουμινίου χρησιμοποιούνται ως συσκευασία καλλυντικών, συσκευασία προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης ή συσκευασία φαρμάκων, πρέπει να ψεκάζονται με ρητίνες που πληρούν τα πρότυπα υγιεινής των τροφίμων. Μετά από εσωτερικό ψεκασμό, ζεσταίνουμε και ψήνουμε να πολυμεριστεί.
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους συσκευασμένους σωλήνες αλουμινίου πωλούνται στην αγορά ως καταναλωτικά προϊόντα μετά την πλήρωση της πάστας, είναι απαραίτητο να προσέχετε την εμφάνιση και να έχετε πλήρεις πληροφορίες για το προϊόν. Η «επικάλυψη βάσης» είναι η επίστρωση ενός στρώματος (συνήθως λευκής) ρητίνης στην επιφάνεια του κυλίνδρου του σωλήνα αλουμινίου. Το χαρακτηριστικό αυτής της ρητίνης είναι ότι μπορεί να προσκολληθεί στενά στο σώμα του σωλήνα, με υψηλή ευελιξία και αντοχή στις γρατσουνιές. Ο σωλήνας αλουμινίου είναι επικαλυμμένος για να αντέχει σε μικρές γρατσουνιές και συγκρούσεις. Αφού επικαλυφθεί το αστάρι, πρέπει επίσης να ψηθεί για να ωριμάσει.
Το επόμενο βήμα είναι να εκτυπώσετε λέξεις και σχέδια στο σώμα του σωλήνα. Η "εκτύπωση" σε σωλήνες αλουμινίου είναι να παρέχει αναγνώριση και αισθητική στα προϊόντα. Η καλή ποιότητα εκτύπωσης μπορεί να προσφέρει διαισθητική φινέτσα στους σωλήνες αλουμινίου, επομένως είναι επίσης ο πιο πολύτιμος σύνδεσμος. Η εκτύπωση σε σωλήνες αλουμινίου έχει τη διαφορά μεταξύ της εκτύπωσης όφσετ και της μεταξοτυπίας. Η πιο κοινή εκτύπωση όφσετ έχει διαφορετικές συνθήκες εξοπλισμού τεσσάρων χρωμάτων, πέντε χρωμάτων και έξι χρωμάτων. Πρέπει επίσης να θερμανθεί και να στεγνώσει μετά την εκτύπωση. Μετά την εκτύπωση, μπορείτε να "καλύψετε".
Η τελευταία διαδικασία επεξεργασίας σωλήνων αλουμινίου είναι η "επένδυση λατέξ", η οποία ψεκάζει έναν κύκλο λατέξ κοντά στο άνοιγμα μέσα στο τοίχωμα του σωλήνα, που αναφέρεται εν συντομία ως κόλλα ουράς. Η λειτουργία του είναι να γεμίζει το κενό στο σημείο αναδίπλωσης όταν ο σωλήνας αλουμινίου διπλώνεται και σφραγίζεται, έτσι ώστε να βελτιώνεται η στεγανότητα της συσκευασίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζονται όλα τα προϊόντα πάστας κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας. Στην πράξη, εάν απαιτείται εσωτερική επίστρωση και κόλλα ουράς θα πρέπει να προσδιορίζεται ανάλογα με τις ιδιότητες του περιεχομένου και ο τρόπος ασταρώματος και εκτύπωσης θα πρέπει να προσδιορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του σχεδιασμού του προϊόντος. Αν και η παραγωγή συσκευασμένων σωλήνων αλουμινίου δεν είναι τεχνολογία ακριβείας, τονίζει επίσης διάφορες λεπτομέρειες διαδικασίας, ώστε να μπορεί να έχει τη σφράγιση, την αισθητική και τη φορητότητα των υλικών συσκευασίας. Με αυτόν τον τρόπο, τα προϊόντα που τελικά γεμίζουν μπορούν να παίξουν τις οφειλόμενες λειτουργίες στη ζωή των πελατών.